BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 6, 2011

ADA APA PADA NAMA SINGKAT ANDA??

HAI semua..hari ini cik misi nak bertanya..ada apa pada nama singkatan ya?? tak tahu?? ala..nama pena anda/nama manja @mengada anda/ nickname anda/ atau nama pendek anda....


takla...bila aku dibsarkan selama 21 tahun nih..dah macam2 sangat nama pendek yg aku jumpa kadang2 takda satu huruf pun yang bersaman dengan nama penuhnya..fuhhh...fuhhh..


ala..jgn la heran kalau aku fikir tentang ni sbb aku kan memang suka pikir2 punya orang..

takla..macam kakak aku kan...sbagai contoh la..namanya AFNIE SYUHADA.....


bila dulu dya skolah rendah, kawan2 panggil dya AFNIE

bila dulu dya skolah menengah, kawan2 panggil dya AF...
bila dya masuk uitm utk diploma...kwn2 panggil dya AS..
bila dya KPLI dekat melaka..kawan2 panggil dya AF...
bila dya mengajar dekat sarawak..anak murid panggil dya..cikgu ADA..(pelik kan..syuhada)..
dan bila dya balik mengajar dekat kedah pulak...anak murid dya panggil cikgu SYUHADA pulak..


fuhh..macam2 bleh dibuat main dgn nama kan..nnt nak letak nama anak pjg2 lah..
agar identitinya slalu bertukar..hehe..


apa yg dpt aku simpulkan daripada cerita di atas........adalah korang dah tahu perjalanan hidup akak aku sikit sebanyak..coiishhhh...cakap entry pasal NICKNAME konon..hehe..betullah tu...


aku cuma nak tanya korang ja...memang ramai org lebih gemar dikenali dgn nama singkat/pena eh??


p/s: hehe..aku guna nama pena sbb,, i x suka publisti you.....byeeee....


 

4 comments:

ShAriLiZzaTi said...

::Hehehe..kdg2 nma sngkat tu mnyenangkn org nk pggil..
nama sy pn dh jdi mcm2..
nama izzati..ad yg pggil kakyong,zati,ky,shaizz pn ad..hihi..
anyway,nma pggilan ni akn mngingatkn org pda kita..sbb klu nma btul kdg2 rmai yg nma sma kn..So,klu ad nma sngkt or pggiln..org akn tau spe gelaran nme yg diberi itu..
peace..:)

gadis semalam said...

hehe..ye la kan..
masing2 ada identiti sendiri..nk pggil awk shaizz jugak la..feeling2 urban sikit..ihihi..

Si BuDaK KaChAk said...

tp bg saya la...saya lg respect dgn org yg igt full name saya...rase dhargai plak...lgpun name tu kan dr parent...so rase tharu la bile jmpe mmber yg da lme xjmpe tp igt name pnuh kite....

gadis semalam said...

ar...klau dlm dunia blog..saya prefer guna nama pena and budak kachak pun guna nama pena tu...